Batjes & Rubbers

Batjes, rubbers en andere tafeltennis gerelateerde artikelen kan je bestellen bij Adri van der Heijden. Hij bestelt het materiaal bij Posno-Sport tegen een voor de club gereduceerd tarief. Adri geeft graag advies over welk batje het beste bij je past. Je kan Adri bereiken op 06-22507396 of je kan een mail sturen naar adri.vander.heijden@home.nl.

 

Het kiezen van een batje

Een goed batje maakt een enorm verschil in je speelstijl. Een tafeltennisbatje met zacht rubber geeft meer grip op de bal, waardoor je het spel kan vertragen en goed effect kan geven. Dit is goed voor spelers met een verdedigende speelstijl. Over het algemeen geldt dat een verdedigende speler dus een rubber kiest waarbij er meer controle is en minder snelheid (tempo). Aan de andere kant, als je meer wilt aanvallen, dan kan je beter spelen met steviger rubber met een hogere snelheid. Hierdoor lever je echter wel in op controle. 

 

Er zijn verschillende soorten handvaten. Het is een persoonlijke voorkeur en de ene greep is niet per se beter dan de andere. De meest voorkomende types zijn anatomisch, recht en flared. Je kan aan Adri vragen of je de handvaten even kan uitproberen.