Waarom: je zit ergens mee en er is iemand die je kan helpen.

Je zit ergens mee maar je weet niet hoe je de eerste stap moet zetten naar een oplossing. De allereerste stap is: begeleiding zoeken bij het zetten van de eerste stap. De problemen kunnen veelzijdig zijn: van je niet op je gemak voelen bij andere mensen tot (al dan niet  sexuele) intimidatie. De hulp bij de eerste stap is dichterbij dan je denkt. Reden om eens verder met hem te praten over wat hij doet.

Om te beginnen: Joop luistert. Aandachtig en met inlevingsvermogen, zodat hij de juiste vragen kan stellen. “Vertrouwenspersoon” moet je verstaan als iemand bij wie je in vertrouwen gaat praten over je probleem. Niets van de gesprekken die gevoerd worden gaat naar buiten, tenzij je dat zelf wilt.

Door de juiste vragen te stellen zorgt Joop er voor dat je zelf helder krijgt hoe je de eerste stappen kunt zetten naar het vinden van de juiste aanpak. Daarna begeleidt Joop je met het maken van de stappen die nodig zijn om je probleem de wereld uit te helpen.

 

Wie is Joop?

Hij is van 1947 en een rustige, ervaren en deskundige coach die eerder zijn sporen heeft verdiend in het bedrijfsleven als computerdeskundige op grote bedrijfssystemen. Hij komt vaderlijk, maar helder en soms zelfs zakelijk over. Hij had ook heel goed leraar kunnen worden en was manager in het bedrijfsleven. Aan het einde van zijn loopbaan bij een grote accountantsfirma is hij zich verder gaan verdiepen en bekwamen als coach. Dat betekent dat hij zich het begeleiden van cliënten op het vlak van persoonlijke en werkproblemen eigen heeft gemaakt. Zijn kennis en kunde op het gebied van werk en inkomen en niet te vergeten zijn levenservaring levert een persoon op bij wie je met allerhande problemen terecht kunt. Het coachen heeft prioriteit, de mens in zijn geheel staat voorop en het is prettig dat, wanneer als gevolg van de persoonlijke gesprekken hulp nodig is bij het uitvoeren van plannen, Joop ook praktische ondersteuning kan bieden.

 

Werkwijze:

Je belt op en maakt een afspraak over waar en wanneer om over je probleem te praten. We maken kennis met elkaar en vinden uit of we de juiste match zijn om je probleem aan te pakken.  In dat gesprek gaat het over alles wat je bezig houdt. Dat gebeurt om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het probleem in samenhang met jou en je omgeving. Uiteraard passeert dus ook de thuis- en eventueel de werksituatie de revue. Jij krijgt de gelegenheid alles aan mij te vragen wat je maar wilt om te ervaren of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. Wat er precies gedaan of gezegd moet en gaat worden hangt af van veel factoren: er kunnen vervolggesprekken komen, met of zonder nog andere betrokkenen erbij. Dat gebeurt echter altijd in overleg met jou.

 

Samengevat:

Maak een afspraak en wacht niet tot het probleem nog groter gegroeid is.

Je kunt Joop bellen op het volgende nummer: 06-28635462.