Impressie BBQ 2023

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 10:00

Op zondag 17 september hebben we samen een gezellige BBQ gehad, lekker buiten in het zonnetje. Maar liefst 61 mensen namen deel, ze hebben genoten van het mooie weer, elkaars gezelschap, lekker eten en een drankje. Om het zover te krijgen zijn er naast de evenementen-commissie een groot aantal mensen vooraf, tijdens en na de BBQ druk in de weer geweest. Dank aan Pascal, Marja, twee Hanneke's, Rob, Carla, Jeanne, Martijn, Arjan, Martin, Andre, Grace, Marie José, Wim, Fons.

 

Veel van de deelnemerswerving werd verzorgd door Marja en vooraf was de bar al aangevuld door Hanneke. Onder leiding van Rob van der Heijden werd op de dag zelf de tent opgezet en de muziekinstallatie aangesloten. Lange tafels werden buiten gezet, stoelen bijgeplaatst en staftafels neergezet op de juiste plekken. De plaatsing van de BBQs werd zodanig gedaan dat er niemand benedenwinds van deze rookgenerators zouden zitten en/of staan. Gegeten kon er worden vanaf normale borden en met gewoon bestek. Deze werden in bruikleen gegeven door Pascal van Hoorn van restaurant Gossiemijne. 

 

Bijna was het hele feest in het water gevallen omdat in eerste instantie de BBQs weigerden te ontbranden, een klein maar belangrijk detail in de gehele aanpak. Na wat heen en weer gebel met de leverancier La Boucherie gingen ze uiteindelijk toch aan en kon er gebakken worden. De evenementencommissie zorgde er voor dat het vlees op  de BBQ klaar gemaakt werd. De satésaus werd opgewarmd en samen met de andere sauzen en de salades klaargezet. Het afbakken van het brood had meer voeten in aarde aangezien het niet afgebakken aangeleverd werd. Jeanne de Bruijn nam hoogstpersoonlijk het initiatief om dat te regelen, ze schakelde buren in om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Martijn, Arjan en Martin hadden het gedurende de BBQ druk om de bar te bezetten en iedereen te voorzien van zijn drankjes. Tijdens de BBQ was er zelfs live muziek, verzorgd door Andre van Druten en leden van het smartlappenkoor (Grace, Marie José, Wim, Fons). De deelnemers hoefden dus alleen maar hun drankjes te bestellen, hun vlees af te halen en aan te vullen met sauzen, brood en salades. Gemak dient de mens! 

 

Ook na het eten waren er weer veel mensen in de weer. Onder meer Carla, Jeanne, Hanneke, Rob, Martijn, Gerrit, Remi en Chris staken de handen uit de mouwen om dat gedaan te krijgen. Alle meubilair moest natuurlijk weer naar binnen en netjes opgesteld worden in de kantine. Alle borden en het bestek moest gewassen, geteld en klaargemaakt worden voor transport naar Gossiemijne. Alle BBQ zaken verzameld en geteld om tegen 23:00 opgehaald te worden door de leverancier. Alle afval in de bakken, de tent afgebroken en de muziek installatie opgeruimd.

 

Bijgaand een aantal foto's (dank aan Izet) gemaakt op het moment dat de BBQs ontstoken werden.

 

De Evenementen commissie

Gerrit van Rijn, Remi de Leeuw, Chris van de Wetering