In memoriam Joop Meijer

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 19:32

Gisteren bereikte het bestuur, geheel onverwacht, het droevige bericht van het overlijden van Joop Meijer op de leeftijd van 71 jaar. In Joop verliezen we iemand die 58 jaar lang lid is geweest van OTTC. Gedurende deze lange periode was Joop zeer actief en betrokken bij de vereniging. Joop was binnen de vereniging altijd een sfeermaker die, ad rem als hij was, zijn goed ontwikkelde taalgevoel altijd gebruikte om de actualiteit van de vereniging om te zetten in taalgrappen. Joop was een regelaar en kreeg zaken voor elkaar. Hij regelde graag zaken die in het belang waren van anderen.

 

Gedurende de 58 jaar dat Joop lid was ontplooide hij veel activiteiten waaraan hij en de club veel plezier ontleenden. Jarenlang was hij lid van het bestuur met als verantwoordelijkheid het organiseren van allerlei evenementen. Evenementen waaraan door veel leden met veel plezier is deelgenomen, Joop genoot van het plezier dat hij OTTC leden daarmee bezorgde. Joop was ook betrokken bij een zeer speciaal evenement, het vieren van het 40-jarig bestaan van de vereniging. Deze viering was zeer succesvol en leverde daarnaast een grote som geld op via allerlei activiteiten die gesponsord konden worden. Deze gelden zijn door het toenmalig bestuur zeer goed beheerd en vormden zo de basis voor de bouw van het nieuwe clubhuis.

 

Joop is tevens betrokken geweest bij alle 52 edities van het Maasland Teamtoernooi. Vele malen heeft hij zitting genomen in de wedstrijdleiding, hij zorgde voor de aankoop van prijzen, regelde broodjes en was tafelcommissaris. Hij was daarmee een vaste kracht in de organisatie en een onmisbaar deel van meer dan 50 jaar tafeltennisplezier en historie. Joop gebruikte zijn taalgevoel ook in de redactie van het clubblad. Talloos zijn de edities van dit clubblad. Al het nieuws werd smeuïg gebracht, een kwinkslag en een knipoog waren nooit ver weg. De laatste weetjes werden gedeeld in zijn lijfrubriek “Wist je dat..”. In de NTTB competitie was Joop een geduchte en taaie tegenstander. Zijn plaatsing was altijd trefzeker, zijn smashes snoeihard en zijn tactiek en vasthoudendheid vermaard. Je moest van goede huizen komen om Joop te verslaan.

 

We zullen Joop erg missen maar met veel plezier aan hem terugdenken. Het bestuur wenst Joops familie, zijn vrienden en zijn tafeltennis kameraden veel sterkte toe met het dragen van dit verlies.

 

Het bestuur van OTTC

Reactie plaatsen

Reacties

Harm van Zwam
een maand geleden

Heb Joop leren kennen als een gezellige man op de Maandag avonden dat hij er was.
gecondoleerd iedereen van OTTC.