Verslag DTV Maasland Team Toernooi 2020

Gepubliceerd op 8 maart 2020 om 18:43

50e Maaslandtoernooi: afmeldingen vanwege corona

De organisatie van het Maaslandtoernooi in Oss was uren bezig met het op orde krijgen van het wedstrijdschema. Tafeltennissers hadden zich afgemeld vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Voor het toernooi in sporthal de Ruivert hadden zich 160 deelnemers ingeschreven. Uiteindelijk kwamen er zondag maar 142 spelers opdagen. Op zaterdag kreeg de organisatie de ene na de andere afmelding, soms letterlijk met een verwijzing naar het RIVM-advies om bij ziekte of verkoudheid thuis te blijven. Toen het schema op orde was, kwam daar zelfs een kwartier voor aanvang van het toernooi nog een afmelding bij.

Ondanks de aanloopproblemen was het een succesvolle jubilieumeditie, met mooie wedstrijden verdeeld over 32 tafels. Die waren van 's morgens 9 uur tot 's avonds 6 uur continu bezet. Op de bekers stond speciaal voor de gelegenheid '50'. Remie de Leeuw en Bouke Hagreis uit Oss waren een van de zestien winnaars van de trofee. De meeste winnaars zijn lid van Unicum uit Geldrop.

Ook was er een loterij, waarbij een jeugdspeler uit Oosterhout een tafeltennistafel ter waarde van 600 euro won. Vier van de leden van de organisatie waren vanaf de eerste editie betrokken bij het toernooi van OTTC. Ze werden zondag nog eens extra in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen.