Clubkampioenschappen 2019

Gepubliceerd op 6 januari 2019 om 16:47

Op zondag 6 januari 2019 zijn weer de clubkampioenschappen gehouden. Er waren 3 categorieën bij de senioren en 1 bij de jeugd. Helaas hebben wat minder leden deelgenomen dan de organisatie gehoopt had, maar degenen die er waren hebben wel flink strijd geleverd. Dat heeft na 7 of 10 wedstrijden spelen hier en daar ook behoorlijk wat spierpijn opgeleverd, hebben we uit betrouwbare bron gehoord.

 

Bij de jeugd moest in een zeskamp beslist worden wie de clubkampioen werd. Dat dit niet altijd de speler is die de hoogste ranking heeft, of het hoogste winstpercentage in de competitie, bleek ook nu maar weer eens. Er werd vaak fanatiek en ook goed gespeeld. En er werd ook gerekend: “Als hij nu van hem wint en ik van die ander, dan ben ik zeker 3e ”.Uiteindelijk was er 1 speler die alles gewonnen had: Jiakai Zhang!! Gefeliciteerd clubkampioen!! Tweede werd zijn broer Jimmy Zhang met drie gewonnen wedstrijden. Wie derde werd, moest bepaald worden door het onderlinge resultaat te vergelijken van 3 spelers: Jochem Bergers, Roald van Grunsven en Julian van Gaal; zij wonnen ieder twee partijen. Julian werd derde, Roald vierde en Jochem vijfde. Lennox Lai moest met 1 gewonnen wedstrijd genoegen nemen met de zesde plaats.

 

Bij de senioren werden de twaalf “sterkste” spelers in twee A/B zeskampen ingedeeld. Daar moesten ze hier en daar stevig aan de bak om bij de beste drie te komen en zo naar de A-klasse te gaan. Wel 5 spelers zouden op een gegeven moment aanspraak kunnen maken  op de laatste nog te vergeven plek. Hans Slootweg eiste knap die plaats op.

 

A-klasse:

Remie de Leeuw moest helaas vroegtijdig de strijd staken wegens een polsblessure. Hans Slootweg werd vijfde met 1 winstpartij, René van Hinthum vierde met 2 keer winst en Rob van der Heijden derde met 3 gewonnen wedstrijden. In de laatste wedstrijd moest door Martijn Vos en Maurice Cuijpers beslist worden wie clubkampioen werd. Het werd een spannende wedstrijd met keiharde rake smashes van Martijn en slimme topspinballen van Maurice. Ze probeerden beiden telkens het initiatief te pakken, want dat leidde vaak tot een punt. Na 11-7, 8-11, 11-9 en 10-12 prolongeerde Maurice Cuijpers met 11-5 ongeslagen zijn titel. Proficiat Maurice!!

 

B-klasse:

Hanneke van der Horst kon het niet waarmaken in deze niet bepaald zwakke groep. Ze werd zesde zonder een partij te winnen. In deze klasse moest ook het onderlinge resultaat tussen drie spelers bepalen wie op welke plaats eindigde. Ze wonnen ieder 2 keer. Jacob Huis werd vijfde, Peet Neelen vierde en Martijn van de Pol derde. Pascal van Hoorn won 4 wedstrijden en werd daarmee tweede. Chris van de Wetering werd ongeslagen clubkampioen in deze klasse. Een mooi resultaat. Gefeliciteerd Chris!!

 

C-klasse:

In deze klasse werd een achtkamp gespeeld, waarin niemand ongeslagen bleef. Marc Ahsman werd achtste. Hij won net als de nummer zeven, Marja van de Peppel, 1 keer. Met 2 gewonnen wedstrijden werd Sjef den Otter zesde. Arjan Verhagen won 3 keer en werd vijfde. Met 4 keer winst werd Sylwester Swierzy vierde. Peter de Bruijn won 5 partijen en eindigde als derde. Henriette Hendrix pakte zes keer de winst, net als Chris van Geffen. Maar het onderlinge resultaat bepaalde dat Henriette tweede werd en Chris van Geffen clubkampioen. Proficiat Chris!!

 

Tijdens de lunch was er voor iedereen weer een lekker kop erwtensoep en later in de middag waren er ook weer de traditionele oliebollen. Zo te horen viel dit wel in de smaak! Het werd er stil van. Ook geen onbelangrijk onderdeel van deze dag was het moment dat Maurice Cuijpers door bestuurslid Marja van de Peppel toegesproken werd. Hij ontving naast de mooie woorden ook bloemen en een blijvend aandenken vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap!! Gefeliciteerd Maurice!!

 

De mensen achter de bar, Liesbeth en Frans van de Horst, Ria Ceelen en Joop Meijer werden met een applaus bedankt, evenals de organisatie die in handen was van Peet Neelen en Adri van der Heijden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.