Maaslandtoernooi 2019

Gepubliceerd op 10 maart 2019 om 16:51

In het nationale Maasland teamtoernooi wordt, zoals de naam zegt, door teams (van 2 personen) gespeeld. In elke wedstrijd speelt iedere speler 2 enkelspelen en er wordt een dubbel gespeeld. Het toernooi werd op 10 maart gespeeld op 37 tafels in sporthal De Ruivert in Oss. Vijftien minuten na de geplande eindtijd konden de laatste bekers worden uitgereikt.Met 17 jeugd- en 41 seniorenteams was de belangstelling helaas duidelijk minder dan afgelopen jaren.

 

Bij de jeugd werden klassen 1+2 en 4+5 samengevoegd om elk team voldoende  wedstrijden te kunnen laten spelen. Het spelniveau van het toernooi was prima te noemen en de aanwezige toeschouwers konden genieten van goed tafeltennis. De hele dag was er sprake van een prima sfeer en diverse deelnemers zegden toe volgend jaar op zondag 8 maart weer de rit naar Oss te maken.

 

 

In de senioren klasse 1/2 versloeg een team van Belcrum Breda met 3-2 The Backhands uit St Willebrord. In de hoogste klasse van de jeugd was een team van Taverbo Boxtel sterker dan tegenstander Belcrum uit Breda.

 

Het organiserende OTTC had ook nog een team in een finale. Het team van Remie de Leeuw en Bouke Hagreis eiste de tweede  plaats op in klasse 4. Zij gaven een 2-0 voorsprong uit handen en verloren met 3-2 van Die Meede uit Made.

 

Op zaterdagavond was een aantal OTTC-leden aanwezig om de 25 tafels in de hal op te stellen. Een klus die ook dit jaar weer vlot werd geklaard. Ook op zondag waren diverse OTTC-ers actief bij de organisatie. Dit als wedstrijdleiding, als tafelcommissaris, EHBO en om na afloop de tafels etc. weer op te ruimen.Op maandagochtend zorgde een zestal OTTC-ers dat alle tafels en afrasteringen die ze vrijdag vanuit de vrachtauto in de sporthal gezet hadden weer retour gingen naar Posno-Sport. Daarom dank aan alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het slagen van het 49e Maasland teamtoernooi. De organisatie hoopt dat zij gedurende het weekeinde van 8 maart 2020 weer op hun spontane medewerking kan rekenen.

 

 

Uitslagen Senioren

 

Klasse 1/2      1  Belcrum 3  Danny Roks-Tonnie Brouwers          3-2

                      2  The Backhands 1 Lennart Slaats-Steven Tang

 

klasse 3          1  Tios’51 3  Kevin Pijnenberg-Rick Schulten        3-2

                      2  Tios’51 4  Daan en Sjors van der Heijden

 

klasse 4:         1   Die Meede 2 Fred de Bruijne-Jack Caron             3-2

                      2   OTTC 1  Remie de Leeuw-Bouke Hagreis

 

klasse 5:         1   Taverbo 1   Peter de Rooij-Erik van der Schoot          3-0

                      2   Belcrum 1  Finn van Vlimmeren-Maarten Pauwels

 

Uitslagen Jeugd

 

klasse 1/2       1    Taverbo 4  Rick van der Schoot-Rianne de Voght   3-0

                      2    Zevenaar 2 Niels Degens-Mark van Egmond

 

Klasse 3          1    Batswingers 1  Robin Honcoop-Amber de Been  4-1

                      2    Belcrum 5  Julia Venis-Mika Verschuren

 

Klasse 4/5       1   Die  Meede 3 Quinlan Buijs-Bo Rullens   5-0

                      2   Zevenaar 4 Michelle Bolck-Koen Vossers

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.