Unieke sportproeverij bij OTTC

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 19:28

De gehele dag mochten mensen met een beperking sporten op het sportpark. Dit in verschillende tijdblokken. Sporten: voetbal, hockey, korfbal, tennis, en in de middag ook tafeltennis. OTTC verzorgden in de middag 3 tijdsblokken, met steeds mensen uit verschillende groepen.

 

Blok 1: mensen van: Bijzonder talent & Partners in de zorg

Blok 2: mensen van: Blinq & Ons Plekske

Blok 3 mensen van: Dichterbij & een jongen van 5: Vinz

 

De beperkingen waren: fysiek, psychisch, lichamelijk, verstandelijk of een combinatie hier van.

 

Dit vergde wat voorbereiding. Belangrijk was dat mensen een leuke tijd hadden en iets van tafeltennis mee kregen. Hier kwam de tafeltenniscursus van Henriette Hendrix goed van pas.Gelukkig had zij bij de uitvoering hulp van: Henk Boeijen, John Setton, Willy van Berkom, Peter de Bruijn en 2 stagiaires van het SEC.

 

Op de tafels werden opdrachtjes uitgevoerd. Dit per groep aangepast: voor de meer mobielere en verstandelijke groep meer uitdaging. Voor de minder mobiele en/of verstandelijke groep meer mikopdrachten. Roger van de Hammen had gezorgd voor een schuiftafeltennistafel. Dit was ideaal voor rolstoelers die niet zo mobiel in hun romp zijn. Maar ook voor een slechtziende man die zo toch mee kon doen.

 

Henk, John, Willy, Peter en Henriette begeleidden de opdrachten. Opdrachten die vaak ter plekke voor een speler moesten worden aangepast. Complimenten voor de begeleiders om deze opdrachten ook zo aan te passen . Zo had iedereen een leuke middag.

 

De middag was hectisch en druk. Per keer ongeveer waren er ongeveer 20 mensen. Ondanks dat hebben we genoten van de mensen die kwamen. Het enthousiasme waarmee de opdrachten werden gedaan straalden eraf. Zelfs de rolstoelers waren verbaasd dat ze toch mee konden doen. De mannen van Bijzonder talent wilde zelfs tot 16.00 uur blijven.

 

Kortom een geslaagde middag met dank aan : Henk, John, Willy, Peter en Henriette.