Jeu des Boules evenement geslaagd en gezellig

Gepubliceerd op 21 november 2021 om 15:41

Op zaterdag 20 november kwamen maar liefst 58 OTTC leden, partners en kinderen bij Boules de Boeuf bijeen voor een gezellige middag pétanque. Alhoewel pétanque in de volksmond jeu des boules wordt genoemd is het toch niet helemaal hetzelfde maar daar gaf geen van de deelnemers wat om. Na een korte instructie kon iedereen aan de slag met de stalen ballen en het zogenaamde butje. Fanatiek maar toch gezellig werd er gedurende drie spelronden gestreden om de overwinning.

 

Tijdens de spelrondes werd duidelijk dat sommige partijen veegpartijen waren en daarmee dus snel afgelopen. Andere partijen liepen over van de spanning en werden met het kleinst mogelijke verschil beslist. Er was zelfs een partij die eindigde in een 13-12 stand waarbij de winnende partij het winnende punt scoorde met slechts een halve centimeter verschil. Iedere ronde was de teamsamenstelling echter weer anders zodat aan het eind er toch een drietal individuele winnaars bekend gemaakt konden worden:  Hugo was het sterkste jeugdlid, Loes de sterkste dame en Maarten de sterkste heer. 

 

Alle deelnemers konden zich op de baan vermaken of tussendoor genieten van een zeer herkenbaar hapje en een drankje in de bar.  Daar kon ook de nodige rust en ontspanning gevonden worden almede ook de nodige voor- en nabeschouwingen van de wedstrijden zelf. Het was erg fijn om weer eens in grote getale deel te nemen aan een fijn activiteit, dit ondanks de huidige moeilijke omstandigheden. Op naar de volgende OTTC activiteit!